Update uit het kernteam

‘Voel jij je al een pionier?’ Dat vroegen we aan elkaar als teamleden bij de start van het pioniersweekend van de Protestantse Kerk. Mid-maart vertrokken we met het kernteam van Zinzoekers (Ruben, Maike, Iris, Elleke, Jaap Jan, Dorinde) naar een training in Soesterberg, om daar met z’n allen twee dagen na te denken over de missie van Zinzoekers.

We volgden workshops waarin we een paar goede vragen kregen voorgeschoteld: Wat zijn jullie doelen met Zinzoekers? Hoe groot willen jullie groeien? Zijn jullie misschien wel een nieuw soort kerk, en wat voor rol speelt dan het geloof?

Afgelopen november tekende Dorinde namens het kernteam de intentieverklaring voor Zinzoekers als pioniersplek. Dit is een manier voor de Protestantse Kerk om nieuwe vormen van kerk zijn te ontdekken. Twee keer per jaar worden er trainingen georganiseerd voor alle pioniersplekken in Nederland. Wij vonden het leuk om die andere pioniers te ontmoeten en na te denken over de toekomst van Zinzoekers. Het is een diverse groep initiatieven, van een klooster-nieuwe-stijl tot een kledingruilwinkel of een knutselbijeenkomst voor ouders en kinderen. Iedereen denkt na over nieuwe vormen van geloven en zingeving. Voor ons wel een spannende, want zingeving en verdieping spelen een grote rol in onze activiteiten, maar dat geldt niet altijd voor het geloof. En die openheid om heel verschillende activiteiten te organiseren, willen we graag behouden.

Als kernteam blijven we nadenken over deze thema’s. Daarom komen we ongeveer eens per maand bij elkaar om een plan te schrijven voor Zinzoekers in de toekomst. En wat voorop staat: als kernteam zijn we al zo blij met hoe Zinzoekers is. We zien de groep betrokken mensen groeien. Er staan veel mooie nieuwe dingen op stapel: van een nieuwe Wee Sing, tot een pinksterpelgrimage en zelfs een zomerse reis naar Taizé. Er worden nieuwe activiteiten georganiseerd, zoals De Verdieping. En de maandelijkse maaltijd wordt tot nu toe steeds door zo’n 15 tot 20 mensen bezocht. Toch hebben we ook het gevoel dat we als community nog kunnen groeien, en dat we twintigers en dertigers in Den Haag nog meer kunnen bieden. Door nog meer samen op te trekken, elkaar te bevragen en te doen. Door samen te pionieren.

Vind je het leuk om hierover mee te denken? Hoe zie jij de toekomst van Zinzoekers? Of heb je een idee voor een nieuwe activiteit? Vraag ons er vooral eens naar! Bijvoorbeeld tijdens de volgende Zinzoekers aan Tafel, op maandag 9 april.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.