Terugblik Nacht van de Hoop 2018

Helemaal hyper kwam ik zaterdagnacht thuis. Vol van alle indrukken van de Nacht van de Hoop. Wat een mooie, bijzondere avond was dat. Wat heb ik tof werk, dacht ik, dat ik zulke mooie dingen mag maken met zulke mooie mensen.

Met 65 deelnemers kwamen we bij elkaar in het hoogkoor van de Grote Kerk Den Haag. We genoten van dans, verhaal, een stenenspel dat uitmondde in een muziekimprovisatie, heerlijk eten, zes workshops (waar ik een filmpje van maakte), open gesprekken over vallen en opstaan en een doodse stilte in het schip van de kerk, gevolgd door een ‘sound bath’.

Deze laatste twee onderdelen hebben het meeste indruk op mij gemaakt. Dat je met zoveel mensen zo stil kunt zijn, midden in een donkere, lege kerk. En dan daarna het sound bath, dat voelde alsof je werd opgetild en in een warm bad zweefde. Gelukkig maakte Derk Stegeman daar een filmpje van!

En toen was het alweer afgelopen, de avond vloog echt voorbij! Toch volgend jaar maar weer een hele Nacht dan…? Die geluiden gingen wel op, hoewel anderen juist blij waren met een avondprogramma. We gaan het zien! Nu eerst nagenieten van deze editie én blij zijn dat er inmiddels naast de Nacht van de Hoop zoveel andere activiteiten zijn ontstaan. De volgende activiteiten dienen zich alweer aan!

Dorinde IJdo – coördinator Zinzoekers

 

Van de deelnemers hebben we heel veel mooie reacties gekregen. Een greep hieruit:

“Wat een ervaring! Hoe bijzonder, met allemaal onbekenden zo tot de kern komen. Geweldig! En vooral hoe leg ik uit wat ik vanavond hier deed en voelde?”

“Supermooi om samen zoveel moois te maken en te beleven.”

“Erg indrukwekkend! Vooral de stiltewandeling en het muziek maken met elkaar. Prachtig!”

“Magische avond. Mooie overgang erin, verhaal – fagot – lopen – stilte – zingen – dansen. Als vanzelf.”

“Muziek maken samen was heel krachtig, verbindend en ontroerend.”

 

Benieuwd hoe dit alles eruit zag? Anne van Dijk en Katarina Galisinova maakten in de Nacht een serie prachtige foto’s.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.