Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zinzoekers Zomerfeest

29 juni 2019 | 15:30 - 18:00

Feest! We hebben wat te vieren! Allereerst dat ‘Zinzoekers’ er is – sinds januari als officiële pioniersplek van de Protestantse Kerk. En dat steeds meer twintigers en dertigers Zinzoekers weten te vinden en aansluiten bij de activiteiten.

Dat vieren doen we in ‘Zinzoekersstijl’: een programma met een lekkere mix van gezelligheid en verdieping, prikkelend én ontspannen. Met een lekker drankje op een prachtige groene plek midden in de stad. Dat alles in een verrassende muzikale omlijsting!

 

Programma

15:30 uur tuin open, start feest!
Catherine Mooreland heet ons welkom met een muzikaal optreden.
Het zinzoekersteam geeft een introductie op het thema ‘Zoek en je zult vinden!?’.
Alain Verheij zet ons aan het denken over de vraag of het eigenlijk wel zin heeft om steeds maar te blijven zoeken.
We geven en ontvangen een Zomerzegen, een ritueel om te vieren dat Zinzoekers er is.
17:30 uur feestelijk sluiten we af met een zomerse borrel!

 

Over Catherine Mooreland
Catherine Mooreland is professioneel harpiste en voormalig studente aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze specialiseerde zich in het spelen van de harp, zingt en speelt piano.
Klassiek opgeleid sinds haar negende is Catherine haar eigen unieke manier van spelen gaan ontwikkelen door bekende klassieke stukken te herschrijven en nummers als ‘Hit the Road Jack’ en ‘Mad World’ op haar eigen manier te interpreteren. Verder componeert ze haar eigen stukken en is ze een bekend straatartiest.

 

 

‘Zoek en je zult vinden!?’
“Hebben jullie het nu nog niet gevonden?” Het is een reactie die de naam ‘Zinzoekers’ regelmatig uitlokt. Toegegeven: het klinkt ook wel wat vermoeiend om altijd maar te blijven zoeken. Alsof we weifelend door het leven gaan, zonder houvast, zonder zekerheid. Moeten we niet eens ergens aankomen? Als introductie op het programma delen twee teamleden iets over hun persoonlijke zoektocht.

 

Over Alain Verheij
Alain Verheij (1989) is theoloog en schrijver van het boek ‘God en ik: wat je als weldenkende 21e-eeuwer kunt leren van de Bijbel’. Hij zoekt constant de verbinding tussen het alledaagse leven en de oude traditie waarmee hij werkt. Dat doet hij door vele persoonlijke en Bijbelse verhalen te vertellen. Op het zomerfeest zet Alain ons aan het denken over de vraag of het eigenlijk wel zin heeft om steeds maar te blijven zoeken.

 

Wanneer: zaterdag 29 juni, 15.30 uur, om 17:30 uur sluiten we af met een borrel
Waar: in de tuin van het stadsklooster, Westeinde 101 in Den Haag (bij nat weer gaan we naar binnen)
Voor wie: zinzoekers, geïnteresseerde twintigers en dertigers uit Den Haag, mensen van de kerken in Den Haag (van harte welkom ook als je geen twintiger of dertiger bent, maar wel nieuwsgierig naar Zinzoekers) en supporters van Zinzoekers.
Aanmelden: deelname aan het feest is gratis (dankzij een onverwachte financiële bijdrage!). Voor de organisatie is het fijn als je je vóór 25 juni even aanmeldt.
Heb je vragen? Contact ons via dorinde@zinzoekers.nl of 06 2345 8 123

 

Wat is een pioniersplek?
De Protestantse Kerk in Nederland stimuleert het ontstaan van pioniersplekken: dat zijn nieuwe vormen van kerkzijn. Pioniersplekken kunnen vanuit allerlei vormen ontstaan. In een café verhalen uit de Bijbel bespreken; een kledingruilwinkel; een leefgemeenschap; ouders die samen met hun kinderen eten, zingen en knutselen; een klooster nieuwe stijl; een netwerk van jongeren… En zo is Zinzoekers ook een pioniersplek geworden. Zinzoekers wordt gesteund door de Protestantse Kerk Den Haag en is nauw verbonden met STEK: Stichting voor Stad en Kerk.

Gegevens

Datum:
29 juni 2019
Tijd:
15:30 - 18:00
Evenement Categorie:

Organisator

Dorinde IJdo
Telefoon
06-23458123
E-mail
dorinde@zinzoekers.nl

Locatie

Stadsklooster
Westeinde 101
Den Haag,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
29 juni 2019
Tijd:
15:30 - 18:00
Evenement Categorie:

Organisator

Dorinde IJdo
Telefoon
06-23458123
E-mail
dorinde@zinzoekers.nl

Locatie

Stadsklooster
Westeinde 101
Den Haag,
+ Google Maps