Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nacht van de Hoop | Vallen en opstaan

31 maart 2018 | 18:00 - 23:00

Elke twintiger en dertiger kent het: “Ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.” Maar mogen we eigenlijk nog vallen? En waar vind jij de ruimte om weer op te staan? 

Kom 31 maart naar de Nacht van de Hoop in de Grote Kerk Den Haag!

Geniet van een driegangen diner, bereid door food artist Sylvia van de Wal. Tussen de gangen door luister je naar verhalen, zijn er live perfomances en kun je kiezen uit een zestal creatieve workshops, van moderne dans tot storytelling, of een spoedcursus vallen en opstaan.

*        We willen graag samen beginnen, kom op tijd!
**      Neem twee (handzame) stenen mee uit je tuin, een parkje of de Alpen.
***    Het diner is vegetarisch.

Reserveer je plekje in de Nacht! Mail: dijdo@stekdenhaag.nl
Update: de Nacht van de Hoop 2018 is uitverkocht! Alle 65 plekken zijn gereserveerd. Ben je net te laat, mail dan voor een plekje op de wachtlijst.

Volg de Nacht van de Hoop ook op Facebook!


Workshopprogramma (ronde 1 en 2):

1. Opgebrand en overeind komen – door Liane van der Have
Hoe diep kun je vallen en hoe krabbel je weer op? Liane vertelt het verhaal van haar burn-out; over het diepe dal, de weg daaruit en de kracht die ze daarbij gebruikt. Ze vertelt over de dingen die je ten val kunnen brengen en over de innerlijke hulpbronnen, talenten en vaardigheden die je kunt gebruiken bij het opstaan.

 

 

2. Binnen de lijntjes!? – door Anne van Dijk
Je moet voldoen aan de eisen, je moet binnen lijntjes kleuren, je mag geen fouten maken. Maar wat als dit niet lukt? Kun jij de lijntjes loslaten? In deze expressieve schilderworkshop gaan we binnen én buiten lijntjes kleuren. Laat de kunstenaar in jou ontwaken.

 

 

 

3. Storytelling: faal-verhalen – door Jonatan Bartling
Heb jij wel eens gefaald? En spoken die herinneringen soms nog door je hoofd? Pijnlijk, vervelend of gewoon tenenkrommend gênant? Door creatieve (schrijf)oefeningen verkennen we in deze workshop nieuwe perspectieven op onze verhalen. Want wie bepaalt of je faalt? Dat is de schrijver.
Dat ben jij.

 

 

4. Spoedcursus vallen en opstaan – door Jaap Jan Baan
Wat doe je als eerste als je op straat onderuit gaat, nog voor je je pijnlijke enkel bevoelt? Juist: om je heen kijken of (n)iemand het heeft gezien! In deze workshop doorbreken we het taboe en oefenen we in de kunst van het op je bek gaan, maar dan zo mooi mogelijk. Met speelse oefeningen bereiden we ons voor op het echte leven.

 

5. Muzikale strijd – door Sofie de Klerk
Als muzikant gaat alles met vallen en opstaan. Een foute noot betekent opnieuw beginnen, weer terug bij af. In deze muzikale workshop gaan we de strijd aan! Pittige ritmes, zingen in canon, door elkaar en tegelijk, het komt allemaal aan bod. En let maar op, aan het eind kun jij ook de moeilijkste muziek aan.

 

 

6. Dansen met de zwaartekracht – door Thirza Schotanus
In deze dansworkshop spelen we met de zwaartekracht; we duwen, trekken en ondersteunen en zijn vooral niet bang om te vallen – of te falen. Alles heeft zwaartekracht. Hierdoor trekken objecten andere dingen aan, maar ook wij worden letterlijk naar elkaar toegetrokken. De zwaartekracht daagt ons uit elkaar te ondersteunen en vast te houden.

 


Tijd: 18:00 (deur open) | 18:30 start programma | 23:00 uur afsluiting
Locatie: Grote Kerk Den Haag, Rond de Grote Kerk 12 | toegang via stadsentree (aan de achterkant van de kerk, tegenover het oude stadhuis)
Tickets: reserveer een plekje via mail naar Dorinde: dijdo@stekdenhaag.nl
Geef aan de deur wat het je waard is! Richtprijs €10 à 20, pin of contant gepast betalen.

 

 

Gegevens

Datum:
31 maart 2018
Tijd:
18:00 - 23:00
Evenement Categorie:

Organisatoren

Dorinde IJdo
Jonatan Bartling
Jaap Jan Baan

Locatie

Grote Kerk Den Haag
Den Haag, + Google Maps

Gegevens

Datum:
31 maart 2018
Tijd:
18:00 - 23:00
Evenement Categorie:

Organisatoren

Dorinde IJdo
Jonatan Bartling
Jaap Jan Baan

Locatie

Grote Kerk Den Haag
Den Haag, + Google Maps