Laden events

« Alle evenementen

Nacht van de Hoop | leegte

11 april | 19:30

UPDATE: toen we het thema ‘leegte’ kozen voor de Nacht van de Hoop 2020, hadden we niet kunnen bedenken hoe de leegte ons nu in deze tijd zou omringen. Het is overal: lege straten, lege trams, lege schappen, lege agenda’s, leegte in het gemis van mensen om je heen. En een lege Grote Kerk die ook zaterdagavond 11 april leeg zal blijven.

Maar natuurlijk is er hoop: een enthousiast en creatief team is bezig met het opzetten van een online alternatief, zodat we hopelijk – àls het gaat lukken in de korte tijd die we nog hebben – toch een bijzonder moment van verbondenheid en verstilling kunnen beleven op de avond voor Pasen. We houden je op de hoogte!


Waar zie jij leegte? In een stil verlangen, beklemming, gemis, inhoudsloosheid, ijdelheid of rust? Kun je leegte delen of doorgeven, voelen en omarmen? Kom ervaren wat jij zou doen, een nacht lang, met leegte.

Stap op zaterdag 11 april, in de Grote Kerk in Den Haag, in het vacuüm van de Nacht van de Hoop. Een moment van je adem inhouden voordat het paasfeest losbarst. Er is ruimte voor reflectie en inzichten, we bieden je een blik op de leegte van de wereld, inspiratie en verdieping. Het wordt een nacht met gedichten, spiegels, de leegte van het einde, sound, lege glazen en gelijkgestemden. De nacht duurt zolang als jij de leegte kunt weerstaan…

Wanneer: zaterdag 11 april
Starttijd: tussen 19:30 en 20:00 uur. Na aanmelding ontvang je het precieze tijdstip waarop je verwacht wordt.
Waar? Grote Kerk Den Haag, hoofdentree aan de Torenstraat
Tickets: à €10 – €20 (kies zelf je prijs) zijn te bestellen via dorinde@zinzoekers.nl

 

Meer over de Nacht van de Hoop
In 2010 begonnen we het experiment van de Nacht van de Hoop. In het spoor van een oude traditie – de paaswake – waren we een hele nacht wakker en verkenden we wat deze traditie nu voor ons kan betekenen. Een moment van verbinding en ontmoeting, van onderbreking in het alledaagse, drukke bestaan, een moment van reflectie en van hoop.

Al tien jaar lang is deze Nacht van betekenis voor vele twintigers en dertigers in de stad. Vanaf 2017 is de Nacht van de Hoop ‘light’: geen hele nacht, maar een avondprogramma tot middernacht. Elk jaar gaan we het experiment opnieuw aan en vormen een nieuw concept met een team enthousiaste vrijwilligers. De lege Grote Kerk als speelveld en de oude verhalen als inspiratiebron, gespiegeld aan onze verhalen van nu.

 

Enkele reacties van vorige jaren:

“Er was een bijzondere sfeer, een bepaalde rust. Mooi, afwisselend programma.”
“Goed om even weg te kunnen zijn uit de grote wereld. Het was beschermd en vertrouwd in de kerk.”
“Fijn om gezamenlijk iets te doen en ook je eigen weg te kunnen kiezen in de avond.”

Reserveer jouw plekje in de Nacht via dorinde@zinzoekers.nl!

Vragen over Nacht van de Hoop? Neem contact op met projectleider Dorinde IJdo, via mail: dorinde@zinzoekers.nl of telefoon: 06 2345 8 123 / 070318 1650

De Nacht van de Hoop wordt georganiseerd door Zinzoekers, onderdeel van Stek – voor stad en kerk, in samenwerking met Initiatives of Change en vele vrijwilligers.

Gegevens

Datum:
11 april
Tijd:
19:30
Event categorieën:
,

Organisator

Dorinde IJdo
Telefoon:
06-23458123
E-mail:
dorinde@zinzoekers.nl

Locatie

Grote Kerk Den Haag
Den Haag, + Google Maps

Gegevens

Datum:
11 april
Tijd:
19:30
Event categorieën:
,

Organisator

Dorinde IJdo
Telefoon:
06-23458123
E-mail:
dorinde@zinzoekers.nl

Locatie

Grote Kerk Den Haag
Den Haag, + Google Maps