Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Leeszin

20 september 2018 | 20:00 - 22:00

Ben jij een echte boekenverslinder en vind je het nóg leuker om er met anderen over door te praten? Of hou je wel van lezen, maar komt het er eigenlijk nooit echt van? Lees mee met Leeszin!

Voor de volgende meeting duiken we in de gedachten en overtuiging van Lev Tolstoj. We lezen ‘Wat ik geloof’. Tolstoj propageerde een radicaal en praktisch christendom zonder dogma’s. Zijn belangrijkste leefregels waren: 1. Niet boos worden. 2. Blijf bij je eerste liefde. 3. Niet zweren en niet oordelen of veroordelen. 4. Geen geweld met geweld beantwoorden. 5. Geen wij-zij-denken.

Het boek ‘Wat ik geloof’ is onlangs door Sieuwert Haverhoek uit het Engels vertaald en uitgegeven. Op 31 mei gaf hij voor Zinzoekers een boekpresentatie en deelde het boek uit. Was je er niet bij en wil je wel meelezen? Neem even contact op, dan regelen we een (leen)exemplaar voor je.

 

Nieuwe locatie!
De afgelopen 2 jaar kwamen we samen in café de Klap. Door een verbouwing moesten we op zoek naar een nieuwe locatie en die is gevonden in ‘De Kade’, een gezellig café restaurant met een sfeervolle bovenzaal!

 

Lees mee en kom donderdag 20 september je reactie op het boek delen in ‘De Kade’! 

Datum: donderdag 20 september
Tijd: inloop 20u, start 20.15u
Locatie: bovenzaal van café restaurant ‘De Kade’, aan de Dunne Bierkade 1A in Den Haag
Bijdrage: vrije deelname, consumpties voor eigen rekening
Aanmelden: mail naar Dorinde, dijdo@stekdenhaag.nl

Meer over Leeszin:
Leeszin is een open leesgroep van twintigers en dertigers. Sommige lezers lezen een keer mee, anderen komen elke keer. Wat ons samenbrengt is onze liefde voor boeken en interesse voor zingeving. Een keer per twee maanden kiezen we een nieuw boek, alle ideeën zijn welkom. Als het maar leesbaar is en te maken heeft met religie, ethiek, spiritualiteit, filosofie, geschiedenis, en/of maatschappij. Om volledig mee te kunnen doen is het voor jezelf en de groep leuker als je het boek gelezen hebt. Maar is dat niet (helemaal) gelukt, dan ben je ook welkom.

Gegevens

Datum:
20 september 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Koos Knijnenburg
E-mail:
koos@zinzoekers.nl

Locatie

café restaurant ‘De Kade’
Dunne Bierkade 1A
Den Haag,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
20 september 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Koos Knijnenburg
E-mail:
koos@zinzoekers.nl

Locatie

café restaurant ‘De Kade’
Dunne Bierkade 1A
Den Haag,
+ Google Maps