Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GEANNULEERD – De Verdieping: Doemdenken, dromen, doen

20 mei 2019 | 19:30 - 22:00

>> Wegens persoonlijke omstandigheden kan de ontmoeting op 20 mei helaas niet doorgaan.

Macht, politiek, dromen, zingeving, durf en daadkracht. De realiteit van diplomatie en het onoverkoombare van de zin van het leven kwamen bij elkaar in het leven van Edy Korthals Altes. Wat kunnen wij leren van zijn daden?

Kom 20 mei naar De Verdieping in de Bookstor op het Noordeinde en laat je inspireren door een voormalig diplomaat die het aandurfde zijn leven om te gooien en alles (op) te geven om van de wereld een betere plek te maken. Wat bracht hem ertoe zijn schepen te verbranden? Samen met Edy Korthals Altes gaan we op zoek naar wat we zelf kunnen doen en hoe we anders kunnen denken in het perspectief van de ontwikkelingen in de wereldpolitiek.

‘Edy Korthals Altes is geboren in 1924 en was ooggetuige van de Tweede Wereldoorlog. Dat vormde zijn wereldbeeld. Lang marcheerde hij als diplomaat mee in het koude oorlogsdenken. Tot een droom hem de waanzin van een wapenwedloop deed inzien en Jezus aan hem vroeg: En jij, wat heb jij gedaan? Van havik veranderde hij in een vredesduif. En nu zijn tijd beperkt is, heeft hij, als een ware profeet, haast om de mensheid te redden. Hoewel zijn lichaam hem hoe langer hoe meer in de steek laat, is zijn geest wilskrachtig. Onvermoeibaar blijft hij zich inzetten voor een betere wereld. Een wereld waar we veilig zijn en met elkaar verbonden. Gericht op elkaar en in harmonie met de natuur. Korthals Altes gelooft heilig in de nieuwe mens.’ (Bron tekst: npostart.nl bij uitzending van Het Vermoeden.)

Datum & tijd: maandag 20 mei, 19.30-22.00 uur
Locatie: Bookstor, Noordeinde 39 Den Haag
Tickets: €5,- (verkrijgbaar aan de deur)
Aanmelden: mail naar dorinde@zinzoekers.nl

De Verdieping is er voor twintigers en dertigers die met elkaar in gesprek willen gaan over geloof- en levensvragen. Elke maand een ander onderwerp dat ons aan het denken zet en uitnodigt tot een open gesprek.

Gegevens

Datum:
20 mei 2019
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Iris Wierstra
E-mail
iris@zinzoekers.nl

Locatie

Bookstor Den Haag
Noordeinde 39
Den Haag,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
20 mei 2019
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Iris Wierstra
E-mail
iris@zinzoekers.nl

Locatie

Bookstor Den Haag
Noordeinde 39
Den Haag,
+ Google Maps